OVER DE AFWISSELENDE CKV-METHODE
Flitsende lessen en alles ziet er leuk uit. Er is veel afwisseling in kunstenaars en kunstwerken, en gaaf dat er telkens wat nieuws bijkomt.
OVER DE KIJKWIJZER VOOR HET VAN ABBEMUSEUM
Erg leuk om te zien hoe de Kijkwijzers de studenten activeren. Zelfs een museumsuppoost in het Van Abbemuseum complimenteerde de gemotiveerde houding van de studenten. Daar heeft de Kijkwijzer een belangrijke bijdrage aan geleverd.
OVER DE DIGITALE MOGELIJKHEDEN
We kozen onder andere voor Kunst uit het Vuistje omdat het een digitale methode is, met veel beeld- en videomateriaal dat het levendig maakt. Met een papieren methode moet je er ook altijd beeldmateriaal bij gebruiken. Met deze methode heb je alles in één. En het materiaal blijft actueel, er komen steeds nieuwe modules bij.
OVER DE HELDERE VMBO-METHODE
Leerlingen vinden het heel overzichtelijk en duidelijk. Ze gaan graag zelfstandig aan de slag en kunnen het niveau goed aan. Ook niet onbelangrijk: de lesomgeving sluit goed aan bij mijn wensen als docent. Ik kan snel en eenvoudig kijken of leerlingen werk hebben gemaakt en welke antwoorden ze gaven.
OVER DE VMBO-METHODE EN KLASSENGESPREKKEN
De klassikale weergave werkt supergoed voor mijn b/k-leerlingen. Ze worden trots als klasgenoten hun antwoorden zien en het leidt altijd tot mooie klassengesprekken. Jouw-kijk-op-lessen zijn helemaal te gek voor deze leerlingen. Ze realiseren zich dat ze elke dag omringd zijn door kunst en komen erachter dat ze meer weten en kennen dan ze denken.
OVER DE THEATERLESSEN IN DE HAVO-VWO-METHODE
Als theaterdocent ben ik heel blij met de lessen voor de discipline theater. Fijn daarbij zijn de opties en niet-verplichte onderdelen. Zo worden toneel en drama niet te spannend voor leerlingen.
OVER HET KUNST UIT HET VUISTJE-DNA
Eigenzinnig, een beetje recalcitrant, met humor, maar zeker ook inhoudelijk sterk en goed onderlegd: als ik Kunst uit het Vuistje moest vergelijken met een artiest of kunstenaar zou ik zeggen: Dutch Design!
OVER MOOIE GESPREKKEN IN DE KLAS
De film in de filmanalyse-les Turn it around gaat in op het LHBTIQ+-thema. Hierdoor ontstond er in de klas onverwacht een heel mooi gesprek over dit onderwerp. Mooi om dit als docent te kunnen begeleiden aan de hand van het lesmateriaal.