Kunst en leven

eindexamentraining tehatex havo & vwo 2023
OEFEN GRATIS JE KUNSTKIJKSKILLS!

Life is life en kunst is leven! Vraag nu onze nieuwe examentraining aan, helemaal afgestemd op het thema ‘Kunst en leven’ van het tehatex-examen van 2023. Met afwisselende oefenvragen werken leerlingen vanaf nu aan hun kunstbeschouwingskills. En dat alles helemaal gratis.

Examentraining 2023 Kunst en leven

Van Hildegard van Bingen tot Yayoi Kusama, en van de surrealist Claude Cahun tot Bauhaus-grootheid Gunta Stölzl: de module staat boordevol examenwaardige vragen vanuit verrassende perspectieven op het thema Kunst en leven.

Thema eindexamen tehatex 2023

Leven voor, in en met de kunst. Dat doet die speciale groep mensen die we kunstenaars noemen. Leven ván de kunst ook, want er moet natuurlijk wel geld verdiend worden. Het thema Kunst en leven biedt de komende jaren verschillende invalshoeken voor het eindexamen.

 

Hoe komen kunstenaars aan geld, bijvoorbeeld? Hoe organiseren zij hun ateliers en wat is hun sociaaleconomische positie? Maar er is ook aandacht voor de verstrengeling van kunst en leven: de persoon van de kunstenaar is vaak onlosmakelijk verweven met het beroep en het werk. En wat kunnen we leren van een biografische benadering van de kunsten en kunstgeschiedenis?

Sociale kanalen

Via onze sociale kanalen delen we de komende tijd gave perspectieven op de examenthema’s en inspirerend oefenmateriaal. Laat dat examen maar komen! Volg ons nu op Facebook of Instagram voor kunstzinnige trainingsmomentjes.