Museum van Bommel van Dam

JE VINDT DEZE KIJKWIJZER BIJ MUSEUM VAN BOMMEL VAN DAM

Hier binnenlopen voelt toch een beetje als op bezoek gaan bij Maarten en Reina van Bommel-van Dam, de naamgevers van het museum. Je gaat een onderzoek doen naar Museum van Bommel van Dam. Eerst leer je het museum en het gebouw beter kennen aan de hand van algemene vragen. Hierna bekijk je het aanbod van kunstwerken en besteed je speciale aandacht aan de oercollectie. Dat is de kunstverzameling waar het allemaal mee begon, geschonken door Maarten en Reina van Bommel-van Dam. Je bekijkt ook hoe deze twee gulle gevers hun stempel op het museum gedrukt hebben. Als laatste onderzoek je hoe de inhoud van deze Kijkwijzer past bij de inhoud van het vak ckv en willen we jouw mening horen over het museum.

  • De kijkwijzer is geschreven voor havo vwo ckv-leerlingen.
  • De studielast is ca. 1,5 uur.
  • Voor deze kijkwijzer moet je op locatie zijn. Check voordat je vertrekt het adres en de openingstijden.
DEZE KIJKWIJZER MAKEN?

Wanneer je Kunst uit het Vuistje ook in de klas gebruikt kun je gewoon met je eigen account inloggen.

Ben je een nieuwe gebruiker? Dan kun je bij Museum van bommel van Dam een gratis toegangscode halen voor deze kijkwijzer.

BEN JE EEN DOCENT?

Wil je met de hele klas tegelijk op pad of gemakkelijk kijkwijzers nakijken? Wanneer je onderaan deze pagina een inkijkexemplaar aanvraagt van deze kijkwijzer, maken we een docentenaccount voor je aan en helpen we je op weg.

Meer van Limburg

Kijkwijzers

NIEUWSBRIEF

Ontvang alle updates en leuke nieuwtjes over onze digitale lespakketten.