CKV-opdracht

CKV-opdrachten voor vmbo, havo en vwo

Leuke ckv-opdrachten

Ckv-opdrachten uitdelen waar leerlingen enthousiast van worden: dat lukt met de verrassende opdrachten van Kunst uit het Vuistje. Leuk en geschikt voor alle niveaus en leerwegen.

  • Praktijkopdrachten
  • Voor alle disciplines
  • In verschillende media

Ckv-opdrachten vmbo b/k

Met een leuke ckv-opdracht blijft stof beter hangen. Van ‘Slecht ontwerpen met de ‘gekke-zes-methode’ tot ‘Spelen dat je een moderne Romeo of Julia bent’: er zijn passende opdrachten voor alle ckv-disciplines. Met heldere instructies en duidelijke tussenstappen.

Ckv-opdrachten vmbo

Voor lesstof die blijft plakken: laat je leerlingen actief aan de slag gaan met praktische ckv-opdrachten. Satéprikkers veranderen in skeletbouwconstructies, en met een dobbelsteen maak je de meest verrassende choreografieën: alle disciplines komen aan bod.

Ckv-opdrachten voor havo/vwo

Ckv-opdrachten om nooit meer te vergeten: door actief aan de slag te gaan, onthouden je leerlingen de inhoud langer en beter. Maak een eigen animatiefilm of voer je eigen indrukwekkende performance op ‘á la Abramovic’. Duik dieper in alle disciplines, of leg actief verbanden binnen de ckv-dimensies.

Ckv-opdrachten: verschillende soorten

Met de ckv-opdrachten van Kunst uit het Vuistje laten leerlingen zich eerst inspireren door hun creatieve voorgangers: ze bekijken iconische voorbeelden of verdiepen zich in de werkwijze van bekende kunstenaars of makers. Na dit korte inhoudelijke aanloopje gaan de handen uit de mouwen en gaan ze zelf aan de slag.

Er zijn opdrachten voor alle ckv-disciplines en dimensies (havo-vwo), maar de opdrachten maken ook gebruik van verschillende media. In de ene opdracht gaan leerlingen in de weer met potloden of scharen en lijm, in de andere maken ze een video met hun telefoon, en in weer een andere opdracht dansen ze een groepschoreografie in de klas. De opdrachten beslaan allerlei werkwijzen, net zoals in de wereld van kunst en cultuur.

Een goede ckv-opdracht is duidelijk, maar biedt ook de nodige keuzevrijheid. Liever een theaterdecor ontwerpen dan zelf de planken op? Geen probleem, in sommige lessen kunnen leerlingen zelf hun eigen opdracht kiezen. Ook als de ckv-opdrachten één pad volgen, is er voor de leerlingen genoeg keuzevrijheid: de ene keer kiezen ze hun eigen stijl of inspiratiekunstwerk als startpunt, de andere keer maken ze een keuze tussen een analoge of digitale uitwerking.

  • Met inhoudelijk/theoretische aanloop
  • Verschillende werkwijzen en media
  • Ruime mogelijkheden en veel keuzevrijheid

 

Ckv-opdrachten gratis proberen

Ckv-opdrachten zijn er in allerlei soorten en maten. Probeer ze zelf met onze gratis voorbeelden.