CKV fotografie opdracht

CKV fotografie opdrachten

Leuke ckv fotografie opdrachten

Ckv fotografie opdrachten laten leerlingen net wat anders kijken naar een medium waarmee ze elke dag te maken hebben. De fotografie-opdrachten van Kunst uit het Vuistje zijn leuk en geschikt voor alle niveaus en leerwegen.

  • Praktijkopdracht fotografie
  • Voor vmbo, havo en vwo
  • Geen ingewikkelde benodigdheden

Ckv-opdracht fotografie

Met een verdiepende ckv fotografie opdracht gaan leerlingen actief aan de slag met een medium waarbij ze doorgaans niet lang stilstaan. Door smartphones en social media vliegen de foto’s je de hele dag om de oren. Maar wat maakt een foto nou bijzonder of zelfs onvergetelijk? Waar moet je op letten en hoe maak je die ene onvergetelijke foto?

Ckv fotografie opdracht vmbo

Een praktische fotografie opdracht met heldere instructies en duidelijke tussenstappen. Van standpunt tot kader en enscenering: in de module Get the picture maken leerlingen kennis met alle kenmerken van een goede foto. Voor hun eigen foto kruipen leerlingen in de rol van professioneel fotograaf.

Ckv fotografie opdracht havo-vwo

Een ckv fotografie-opdrachten waarmee je leerlingen veranderen in professionele fotografen. Scherptediepte, lichtwerking, perspectief: in de module Get the picture maken ze kennis met alle begrippen. Daarna volgen ze de stappen om zelf een tot de verbeelding sprekende foto te maken waarin alles samenkomt.

Ckv-opdracht fotografie

In de ckv-opdracht fotografie van Kunst uit het Vuistje bekijken leerlingen eerst het werk van bekende voorgangers. Ze bestuderen foto’s van wereldberoemde fotografen en raken geïnspireerd door deze sprekende voorbeelden en bijzondere werkwijzen. Kader, standpunt, toeval of enscenering: ze leren alles over het begrippenapparaat van een fotograaf en zien met eigen ogen hoe dat terugkomt in de foto’s.

Na deze leerzame aanloop gaan de handen uit de mouwen. De ckv fotografie opdrachtmodule leidt naar een praktisch gedeelte waarin leerlingen zelf een foto maken waar alles wat ze geleerd hebben terugkomt én waar ze trots op zijn.

De ckv-opdrachten fotografie van Kunst uit het Vuistje zijn duidelijk, maar laten ook genoeg ruimte voor individuele keuzes van leerlingen. Ze kiezen zelf hun onderwerp en de nadruk die ze willen leggen, bijvoorbeeld op basis van de inspirerende voorbeelden aan het begin van de les. In afsluitende reflectievragen kijken leerlingen terug op hun eigen werkwijze en het resultaat.

De ckv-opdrachten fotografie zijn geschikt voor leerlingen op het vmbo en havo-vwo. In de vmbo-methode is de praktische fotografie-opdracht ondergebracht in de discipline beeldende kunst. In de ckv-methode voor havo-vwo vind je de praktijkopdracht fotografie binnen de discipline nieuwe media.

  • met inspirerende voorbeelden
  • theorie en praktijk
  • veel keuzevrijheid

Ckv fotografie gratis proberen

Ckv-opdrachten fotografie zijn inspirerend én praktisch. Ze laten leerlingen kennis maken met een medium waar ze in het dagelijks leven waarschijnlijk anders mee omgaan. Foto’s maken is voor leerlingen heel normaal, en ook het gebruik van filters en apps is heel bekend. Maar met de ckv-opdrachten fotografie gaan leerlingen terug naar de basis en kijken ze met andere ogen naar het medium en de mogelijkheden van fotografie.