CKV-EXPRESS

Op ontdekkingstocht door speciaal ckv-gebied
CJP-BUDGET OVER? STAP OP DE CKV-EXPRESS

Ga op reis door de dimensies en disciplines met onze Ckv-Express. Deze speciale lesbundels gidsen leerlingen door de ckv-dimensies (havo-vwo), of helpen ze op weg in de verschillende disciplines (vmbo). Zo ga je goed voorbereid op weg naar je CAP of ckv-onderzoek. De Ckv-Express is inclusief ons digitale Portfolio een overzichtelijke plek voor alle verslagen en werkstukken van je leerlingen.

  • Analyse-Express voor vmbo: 7 analyse-modules, voor iedere discipline één
  • Dimensie-Express voor havo vwo: 11 verkennende ‘blikopener’-modules, per dimensie één
  • Iedere Ckv-Express is inclusief digitaal Portfolio
  • €8,75 per leerling
Express voor vmbo: Analyseren kun je leren

Stap voor stap een kunstwerk analyseren: de Analyse-Express neemt leerlingen bij de hand en gidst ze door sprekende voorbeelden uit de verschillende disciplines. Van dans tot theater, en van film tot vormgeving: de analyselessen vertellen leerlingen niet wát ze moeten zien, maar leren ze hoe ze zelf kunnen kijken. Zo gaan leerlingen uiteindelijk vol zelfvertrouwen op pad in het cultuurlandschap.

Express voor havo vwo: blik op de dimensies

In de Dimensie-Express staan de elf ckv-dimensies centraal. Van Ambachtelijk & Industrieel tot Traditie & Innovatie: deze lesbundel laat leerlingen zien wat de dimensies te bieden hebben. In de lessen worden ze uitgenodigd buiten de gebaande paden te denken, bijvoorbeeld over fake news in negentiende-eeuwse schilderkunst (Feit & Fictie), of over onze omgang met gestolen kunst (Lokaal & Globaal).

PORTFOLIO

In het Portfolio bewaren leerlingen wel heel eenvoudig al hun werkstukken en verslagen op één plek. En als docent kijk jij over hun schouders mee en reageer je direct. Dat is handig voor de dossiervorming en het maakt het bijhouden van de voortgang en het beoordelen lekker overzichtelijk.

OOK EEN EXPRESS-ERVARING?
Leuk dat je interesse hebt in de Ckv-Express. We stellen een passend inkijkexemplaar voor je samen. Daarvoor hebben we alleen nog wat gegevens van je nodig.